Operationeel

Praktijktraining Integraal Toezicht en Handhaving

De overheid heeft grote tekorten aan goed inzetbaar personeel op gebied van toezicht- en handhavingstaken. Om dit tekort aan te vullen zullen professionals moeten worden opgeleid. Wij zijn van mening dat een gedegen integrale (praktijk)opleiding waarbij je denkvermogen wordt uitgedaagd nodig is voor de toezichtprofessional van de toekomst.

Door ons brede werkveld en uitgebreide netwerk aan opdrachtgevers en partners bieden wij een praktijktraining die alle aspecten van (milieu)toezicht en handhaving bevat.

Hoewel het van groot belang is voldoende (theoretische) basiskennis te hebben om toezicht- en handhavingswerkzaamheden uit te kunnen voeren, zijn wij van mening dat die kennis veel beter blijft hangen door deze in de praktijk, buiten in het veld, op te doen en te toetsen. Buiten gebeurt het, buiten neem je waar en buiten wordt je geconfronteerd met de werkelijke wereld van toezicht.

Vanaf dag één ga je dus samen met een coach op pad die je leert om risico’s binnen de bedrijfsvoering te herkennen. Wat zie je? Hoe wordt er gewerkt? Wat wordt er verteld door de werknemers op de werkvloer? Wat wordt er verteld door het management? Je maakt een gedegen analyse van het denken en doen binnen een bedrijf. Vervolgens beoordeel je de aangetroffen praktijksituatie en je koppelt die aan theoretische kaders en wet- en regelgeving.

Onze risicogerichte benadering leert de toezichtprofessional om niet in hokjes te denken, maar over de grenzen van het bos van wet- en regelgeving heen te kijken. En dan is het nog maar een kleine stap naar de integraal toezichtprofessional van de toekomst.

De praktijktraining kan op elk gewenst moment starten en er zijn geen verplichtingen aan verbonden.

Bent u beniewd naar onze praktijktraining, of spreekt deze aanpak je aan, dan maken wij graag een afspraak voor een gesprek. U kunt hiervoor contact opnemen met Patrick Pölz op 06-41606987 of p.polz@qppc.nl

Opdrachtgevers

qp project consultancy werkt onder andere samen met DE VOLGENDE OPDRACHTGEVERS:
Duik- en bergingsbedrijf Van Bekkum
Regiovervoer Midden-Brabant
Henk Netten - Oud IJzer en Metaalhandel B.V.
Waterschap Brabantse Delta
Gemeente De Bilt
Heijmans
Vidras Biomassa Centrale Agriport
Omgevingsdienst Regio Nijmegen
Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant
Waterschap Rivierenland
Omgevingsdienst Regio Arnhem
AVAN - Aanvullend Vervoer Regio Arnhem Nijmegen
Omgevingsdienst Brabant Noord
Vlisco B.V.
Omgevingsdienst Achterhoek
Omgevingsdienst Rivierenland